Αισθητική

Το χαμόγελο είναι αυτό που μαγνητίζει το βλέμμα των ανθρώπων γύρω μας. Ένα αρμονικό και φωτεινό χαμόγελο αυξάνει την αυτοπεποίθηση, την κοινωνικότητα και χαρίζει νεανική όψη  Στόχος λοιπόν είναι να σας προσφέρουμε ένα ελκυστικό χαμόγελο, τηρώντας όμως πάντα τις σύγχρονες αρχές προστασίας των οδοντικών ιστών.

Η βελτίωση και ο επανασχεδιασμός του χαμόγελου προσαρμόζονται στις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες καθε ασθενούς. Η φωτογραφική ανάλυση και η προσομοίωση των αποκαταστάσεων δίνουν ένα προβλέψιμο και εξατομικευμένο αποτέλεσμα .

Οι όψεις είναι ο συνηθέστερος και πιο συντηρητικός τρόπος βελτίωσης του χαμόγελου.

Όψεις
Οι συγκολλούμενες όψεις αποτελούν μια θεραπευτική επιλογή που είναι προβλέψιμη, έχει μακροβιότητα, βελτιώνει την αισθητική και αποκαθιστά τη δομή και τη λειτουργία των δοντιών. Αποτελεί ελάχιστα παρεμβατική διαδικασία αφού διαμορφώνεται μόνο η μπροστινή επιφάνεια του δοντιού και  κατόπιν συγκολλώνται λεπτές κατασκευές μερικής κάλυψης πάνω στα δόντια. Τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι η πορσελάνη και η ρητίνη .

Οι όψεις χρησιμοποιούνται για να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως δυσχρωμία, ελαφρά στρεβλοφυία, μικρά κατάγματα ή ρωγμές, διαστήματα μεταξύ των δοντιών, αλλαγή σχήματος ή  και απλώς μόνιμη αλλαγή χρώματος.

Όψεις πορσελάνης
Η πορσελάνη έχει παρόμοια διαφάνεια με αυτή της αδαμαντίνης και γι’αυτό το φως αντανακλάται πάνω της όπως στο φυσικό δόντι. Οι αποκαταστάσεις με πορσελάνη μπορούν να πετύχουν άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Με αυτές τις όψεις αλλάζουμε ριζικά το χαμόγελο και τελικά την εμφάνιση του προσώπου του ασθενή. Είναι ανθεκτικές στην προσρόφηση χρωστικών (κάπνισμα, κρασί, χυμός) και διατηρούν το αρχικό τους χρώμα αλλά και σχήμα . Έτσι έχουμε αποτέλεσμα μόνιμο και αναλλοίωτο στον χρόνο

Όψεις ρητίνης
Αποτελούν μια πιο συντηρητική και οικονομική προσέγγιση. Οι όψεις ρητίνης μπορεί να κατασκευαστούν είτε από τον τεχνίτη (έμμεσες), είτε στο ιατρείο απευθείας από τον οδοντίατρο (άμεσες)

Οι όψεις ρητίνης έχουν υψηλή αισθητική, που όμως δεν φτάνει την φυσικότητα της πορσελάνης. Το μεγάλο πλεονέκτημά τους είναι οτι επιδιορθώνονται εύκολα σε περίπτωση φθοράς, χωρίς αντικατάσταση όλης της κατασκευής, ωστόσο η διατήρηση της αισθητικής τους είναι πιο βραχύχρονη.

Σε περιπτώσεις που η καταστροφή του δοντιού είναι μεγαλύτερη,  προτιμώνται ολοκεραμικές στεφάνες   ή  στεφάνες με σκελετό ζιρκονίας. Οι συγκεκριμένες στεφάνες προσφέρουν αντοχή και υψηλή αισθητική αφού στερούνται μεταλλικού σκελετού που δημιουργεί σκούρη γκρι σκιά στον αυχένα του δοντιού.